Happy New Year ♥

 
Ville bara önska er alla ett fint nytt år. Ett år med pojkar som har sneda leenden, resor till nya städer, nya secondhandfynd nyfunna matsensationer och en massa, väldigt massa timmar på gymmet. 

Själv firar jag nyår "hemma" på landet, har precis fått räkor till förrätt och till efterrätt vankas lammytterfilé med Hasselbacks potatis, så jag klagar absolut inte! Bäst av allt så var jag på gymmet en timme i morse så jag kan äta med gott samvete som inihelvete;)
Sen åker jag hem och spenderar min första vecka i Januari med massa flygning! Det ni, det är bra skit!
 
Gott nytt år mina favoritläsare, tack för ett fint bloggår ♥

Tvåtusen tolv var hela livet.


Tvåtusentolv. Detta året har varit en berg&dalbana.
Året 2012 började med att jag lovade att detta skulle bli mitt livs bästa år. Jag skulle bli kär, lycklig, flyga och resa. Jag skulle leva som en kung från dag till dag och andas euforin. Allting blev kanske inte riktigt som planerat, jag lyckades inte vara så stark som jag ville vara. Tvåtusenelva slutade trots allt med att jag fick reda på att far min var sjuk och sorgen satt i rakt igenom tvåtusentolv. 
 
Vintern och våren var en lång tortyr, jag trodde att hela livet var över. Jag grät varenda natt, jag hade ingen ork, jag var så sliten och så ledsen och inuti mig fanns inte en gnutta hopp. Jag var så jävla trasig som människa så det var inte sant.
Jag spenderade den tiden med att försöka göra min pappa stolt för det kändes som om att all min tid var slut, jag var tvungen att spurta nu. Emellan sorgen förändrade jag mitt utseende jämt för att det var någon bra escape från verkligheten. Hårförlägning, färgning, det mesta. 
Skolan var helvetet på jorden. Jag fick inte alls ihop det, lärarna tyckte jag var monster och jag tyckte (tycker) lärarna var (är) monster. Jag grät litervis och ingen förutom mina vänner var på min sida, ingen trodde mig vad jag än sa, ingen förstod hur helvetes jävla trasig jag var. Jag vet inte vad jag hade gjort utan världens finaste vänner.
 
I Maj kom de ljusa nätterna, grillkvällar och första brännan. Lyckan började sprida sig i kroppen, jag och bästavän Karro kom på att vi skulle ta våra vingar till Ungern tillsammans och äntligen fick mitt liv lite nya dimensioner, jag blev lite mer impulsiv och lite mer lycklig. 

Juni blev så perfekt. Jag började prata med en total stranger åttahundra kilometrar bort, isen i mig smälte och han suddade ut allt mitt självhat. Jag satt uppe hela nätter och vi pratade om livet, kärlek och sånt vi skulle göra innan vi dog. 
I slutet av Juni hoppade jag äntligen på flyget till Budapest med Karro, vi lämnade regenet i Sverige och gjorde gatorna farliga på varmare breddgrader. Det var bland de bästa dagarna i mitt liv, jag skrattade så att jag kissade ner mig tre gånger på två veckor, jag skrattade tills jag grät och vi drack världens godaste limonade på jordens mysigaste café.

Augusti var verkligen min månad. Jag blev så in i helvetes kär i livet. Livet var så bra nu, livet var felfritt. Jag fick mina första minuter bakom rattarna på ett flygplan och gled med en vit fågel över staden med trasiga gator. Jag är fortfarande euforisk av den dagen, lyckan man får av att göra någonting man väntat på ett helt liv är helt obeskrivlig, jag fattar inte hur man kan bli så kär som jag blev där.
 
September. 
Åh älskade fina September. Äntligen började på min privatpilotlicens! Mina drömmars drömmar om att bli pilot gick i uppfyllelse. Behöver jag skriva mer eller förstår ni min totala eufori? 

Oktober, käraste bästaste Oktober. Min försa flyglektion, äntligen! Äntligen var jag i luften på riktigt! 

Slutet av tvåtusen tolv har varit vackert mina vänner, det vackraste i mitt liv. Gråa himlar har varit fyllda med rosa moln och mörka nätter fyllda med stjärnor, jag är bara så lycklig nu så ni anar inte. Jag avslutade året med att shoppa slut på mina pengar, nya skidleksaker och nya kläder som jag verkligen ser fram emot att visa. 

Tvåtusentolv har varit hela livet, allt på en och samma gång. Medgång motgång, kärlek och hat, allt, allt, allt, å vilket bra år ♥ 

We were smiling and laughing and dancing til' dawn.

Comparisons are easily done, once you've had a taste of perfection. 
 
Häromveckan såg jag någonting jag nog aldrig kommer glömma. Jag drömmer om det på nätterna och bilden lämnar inte min hornhinna. Ett leende. Jag vet inte hur man kan bli så brutalt förälskad i ett leende när man har så svårt att älska människor, men det leendet. Det var nog bland det vackraste jag sett, av allt jag sett. Lika vackert som flygplansvingar mot solnedgången, balettdansare, rosor och snötäcka träd. Så inihelvetes jävla vackert bara. 
 

Have yourself a merry little Christmas

 

Och så slänger vi bara in ett snabbt mobilinlägg och önskar er läsare en väldigt god jul!
Själv spenderar jag julen på landet strax utanför Borås tillsammans med min syster och systerbarn, hit ut kommer tomten (han kommer aldrig hemma hos oss), och så kan vi alla erkänna att en jul på en bondgård hemma hos farmor och farfar är en bra jul!
Hoppas ni får lika fin jul som mig, god jul!


Fashionyear 2012

 
Detta året har varit orientaliskt, boho/hippie, klassiskt, rockigt, normalt. Ja gud vet vad, och ungefär varje månad känner jag "Åh nu har jag verkligen hittat min stil". Fast har jag? NU känns det trots allt så på riktigt, för nu går jag klädd i samma trasor precis varenda dag. Kavaj, rött läppstift och ett par tajta jeans, kan vara anledningen till att jag postar outfits ungefär en gång om året, för att jag bär samma plagg dag in och dag ut. Jag måste dock säga att jag trivs bäst i nedtonade färger, mörkare färger, strama tyger, håruppsättningar och läppstift.
 
Vilken är er favorit? Och vad är er stil?

För att hela livet är ett disco ikväll.

 
 
 
Då var mitt livs tredje och sista högstadiebal avklarad. Det blev en kväll med massa svett, onda fötter, träningsverk och himla massa skratt. Det var lite en sån kväll som man sent glömmer, och bilderna är sånna man kan kolla tillbaka på i flera år och älska lika mycket varje gång. Ja allt var bara så himla fint. 
Tack för kvällen homies ♥

Jag vet att hjärtat går sönder när det slår dubbelslag.

 
Ibland dagdrömmer jag om att bli förälskad i mänskligheten. Känna någonting för någon som går på blod och eufori och inte har ett gasreglage och roder som gör att man kan styra dit man vill. Fast jag är kanske lite väl för mycket besatt i idén av att gifta mig med ensamheten, ta familjeporträtt med mina katter och flyga till obebodda öar. Men ibland tenderar mina dagdrömmar att vandra iväg till kroppsvärme, sneda leenden och hjärtan som smälter. Men jag tror att hur många siffror högre min ålder än blir så kommer jag förbli en naiv liten flicka som inte vågar bli sårad, för även när mitt hjärta slår tre slag för mycket så backar jag för jag vet att hjärtat går sönder när det slår dubbelslag.

Let me see what winter's like on Jupiter and Mars.

I min värld är snön rosa. Jag vet inte hur den ser ur i din värld, men ni vet, jag är en såndär drömmare. Bland faktauppsatser, franskaprov och bokrecensioner måste jag få lov att låtsas att min snö är rosa. Eller lila. Kalla det vad ni vill.
Mina ögon orkar inte vara öppna. Det är omöjligt att krypa ur mitt ide av dun på morgonen, allt för att gå till ett hus fyllt med hundratals människor med samma känsla just den minuten när de går från att andas minustioluft till att andas kaffe och korridårsdoft. Just detdär att vakna på morgonen för att släpa sin tunga kropp till ett ställe där ord som elevdemokrati och rättvisa blivit så sönderslitna av alla dessa lögner. 
Men sen, att komma hem till ett lager med femton centimeter snö, en varm kopp mjölk och marshmallows, snölek med mamma, värma sig vid brasan och bara hata måndagar. Det är sånt som gör måndagar så bra ♥

Ännu en nybörjarlektion, för tredje gången.

Ibland så känner man sig brutalt övermisslyckad. Så vill man inte känna så, för det är det alla trodde om en, att man skulle bli en fruktansvärt hemsk pilot. Och lite så känner jag efter fredagens lektion. Först efter 199 svängar fick jag till en duglig 360' med bara 30-40fots skillnad i höjden. Innan det var det liksom, jag låg på 1500fot i början av svängen och sen 1600fot och efter det började jag på 1300fot och i slutet av svängen låg jag på 1400fot. Liksom. Börjar man på 1500fot och ska gå i en cirkel ska man tamejfan sluta på 1500fot också. Men det var inte många gånger jag lyckades med detta.
Sen har jag himla svårt att hålla höjd med högt motorvarv. Upp mot 2100varv/minut så lyfter jag hur jag än bär mig åt känns det som. 
Nej, nästa helg ska jag bannimej sätta mina svängar helt perfekt, för någonting jag äntligen lyckades med denna gången var att prata med tornet utan att stamma, säga fel och kallsvettas. fybajs för telefonfobi. Sen ska jag nog önska mig ett par 10.000kronorshörlurar i julklapp också som reducerar allt brus som gör att män är omöjliga att höra. Tycker att män som jobbar som flygledare ska sitta och sniffa helium medan de jobbar. Lose the basröst, pojkar!