And I am navigating through the blue.


så . . . eftersom detta eviga studerandet har blivit mitt nya liv så får det en helt egen kategori här på bloggen. Aviatrix. Det kommer bli hålan där alla flygnördar + jordens övriga befolkning kan följa allting steg för steg, från det att jag sitter här på golvet och försöker lista ut allting som har med jordklot, väderstreck och distans att göra, till det att jag är sjutton och har mitt certifikat och skrattar åt hur efterbliven jag var en gång i tiden. 

Fastän att det känns lite som en dans på rosor att uppfylla sin stora dröm så kan jag inte beskriva rädslan. . . det går inte en dag utan att jag oroar mig över nästa certifikat, när det väl kommer till en massa tester. Jag har spenderat hela mitt liv i vetskapen om att jag ÄR en pilot och nu får jag liksom börja tänka om och tänka att jag kanske inte kommer längre än såhär? Flyga privat. Min stora dröm är ju att flyga DC-3 för Buffalo Airways och bo i Canada och glutta på världens vackraste natur varje dag. Jag har väl kanske växt ifrån hela 787 idén och bo i san diego/fransisco. Eller kanske inte riktigt, men någon gång i mitt liv vill jag helt enkelt styra mitt absoluta favoritplan, DC-3. 

I know, I know it because of the absence of words in the air. They are whispering this is the end.

Början av slutet. Hur börjar egentligen ett slut? 
Är det någonstans där när bristen på ord är det enda som talar? Är det när tiden vi inte ens har känns oändlig? Fem minuters tystnad, vi vet båda att vi egentligen inte borde. Vi stirrar på det blinkande strecket i den lilla boxen där vi skriver. Sex minuter, det känns som tolv. Och den tolfte känns som fyrtioåtta. 
Lika långt tid som våra hej tar, tar resten. Tjugofyra minuter senare sitter vi åttahundra mil ifrån varandra och bara godnatt känns omöjligt, men jag ger det ett försök. Jag vet att du kommer inte säga det, inte ens godnatt. Men vi är olika. Jag är inte som du och du är inte som jag, så jag ger det ett försök och sedan tittar jag bort och utan att ens behöva se lägger jag mig den natten i vetskapen om att du inte ens sa godnatt, och vetskapen att imorgon kommer det inte vara du som säger hej. 
Och vi går sönder.
Det ser ut som på film, när de spelar i slowmotion. Ömtåligt porslin faller sakta mot marken som snöflingor. Man vet vad som kommer hända. Ljudet av splittrande porslin tonas ut och ersätts med en sorglig låt
Och allt som återstår är skärvor av ett helt konstverk. 

We must learn to seize the light.

I leave my windows open, Just remember that I'm right here hoping, you'll come in with the rain.
 
We want what we can't have.
I was scared of hearing all the right words. 
And he is scared of doing all the right things. 
And here we are,
nowhere. 

Tonight is your night.

Hitta guldet här
Feminint, det ligger någonting i det ordet som jag gillar väldigt mycket, är det kanske att man säger det med någon ljus, söt ton? Nej men, på kläder är det. . . gorgeous. Svart, simpelt, tight, högt och guligt. Varsågod, jag bjuder på detta härliga collage.

Mitt bloggande är verkligen överaktivt, känns så himla trevligt! Ni ska ändå veta att jag drunknar i mina egna läxor och just nu försöker jag få saker att gå ihop utan blogging. Utan att försköna för mycket av mitt liv och säga att det är ypperligt glamouröst ska jag säga att det jag håller på med, som tar tid.. det älskar jag av hela mitt hjärta. Dock håller jag på att läsa den tråkiga delen just nu och inte nog med att den är tråkigt så är den väldigt svår, vid sidan om mina pilotstudier går jag faktiskt fortfarande bara i 9an . . . tenderar till att glömma det ibland så jag bara måste påminna mig själv, det innebär att det ska lekas med vänner och prov varje vecka. 
Men jag har självklart kul under tiden och jag har späckat hela dagarna och blogging kan tyvärr inte bli min prio 1, och därför blir det ltie tomt här på veckorna.
 
Men jag hoppas att ni stannar för ni är så himla kul att ha ibland när dagarna blir lite jobbiga ♥

Hello lover,my ladyriver. Can I take you? Take you higher?

Nu är jag inte direkt någon naturbegåvning på att sketcha men efter mycket tänkande igår kom jag på hur jag vill att min klänning för julbalen ska se ut och jag behövde få ner bilden i min hjärna någonstans. 
Jag hade liksom fyra delar jag ville ha i min klännig: Pennkjol,öppen rygg,peplum och långärmat. Den ska vara i ett klassiskt "kostymtyg" och till klänningen lirar jag denna vackra uppsättningen.

Vad tycker ni?

Your mind is playing tricks with you my dear.


Snurra på jordgloben, peka ut alla platser du ska måla med dina fötter. Flyg dit. 
 
Innan var jag nog innerst inne (fastän att jag förnekade det) någon slags tonåring som längtade efter någon som höll om mig, någon som ville vandra jorden runt med mig och någon att dela musik med. Jag kan liksom erkänna det nu när jag är alldeles ut & in och undrar vad jag egentligen tänkte på när jag dagdrömde om morgonfrisyrer och mörka röster. 
Det enda mörka jag behöver höra är dånet från propellerna och den enda jag behöver är min fågel. ♥
 

I'm losing my mind somewhere in the blue.


Vad får er att tro att min hjärna består av gummi, glas & metall? Kan det vara allt detta eviga tjat? Might be. 
 
Idag var bara en sådan dag. Det var alldeles omöjligt att vakna upp, täcket var för skönt och vinden var för kall och min hjärna låg och morgondagdrömde långt bort åt helvete i fjärran. Det bara fungerade inte att gå upp, fören jag verkligen tvingade mig själv att landa i verkligheten och falla ner med fötterna på min numera gråvita ryamatta och ta trötta. klumpiga steg mot toan för att göra mina business. Men ingenting med idag har varit jordnära, eller vanligt, eller sådär typiskt torsdagit. 
När jag väl tryckt i fötterna i mina trasiga converse och begett mig ut för promenaden till bussen med min favoritlåt atm, "Yellowbrick road" med Angus&Julia Stone så såg jag den mest magiska dimman jag någonsin skådat och jag fick liksom typ nypa mig själv för att förstå att jag verkligen var vaken. Den låg över sjön och solen sipprade igenom den och den var ojämn och perfekt och hela luften luktade löv och friskt. Höst. I bussen bländades jag av ett orangeat sken som dämpades av en tjock dimma och skogen var fylld med ljusstrålar som trilla genom långa tallar och granar.
Väl i skolan fick jag höra en himla intressant och otrolig berättelse av en kille som var med i Backa/Diskoteksbranden i Göteborg. En gripande historia som verkligen har fått en att tänka till och tänka efter och inse hur jävla bra man har det.
Efter en lång dag i skolan satt jag med fjärilar i magen på buss 400 till storstaden, tog en hundrakronors "fika" på Espressohouse och tjänade ett vuxenpoäng. 
Vuxenpoängen blev fler när jag kom fram till flygklubben för min första teorilektion, svart kaffe! Inget socker, ingen mjölk. Jag är förövrigt allergisk mot Kaffe men har svårt att säga nej när någon säger "Kaffe" och höjer tonen för att markera att det är en fråga och då säger jag med en pipig och blyg röst "Ja tack" och tio minuter senare när kaffet ligger och skär i magen svär jag tyst för mig själv i huvudet. 
Vi var två elever idag. Två! Haha! Men det var perfekt att sitta i klubbens slitna soffa och se planen utanför landa och starta medan jag satt i samma rum med människor som kände precis som mig. 
 
Så ingenting med denna dagen har varit torsdagstråkigt, denna dagen har varit alldeles perfekt.

Then a heart of gold came on the stereo.

 
 

Unicorn tee here!!
Hela mitt liv börjar falla på plats, drömmar uppfylls på löpande band och jag känner mig skolmotiverad, har aldrig varit någon som gör små, betydelselösa läxor och gör läxor i tid men nu är jag liksom motiverad till att leva. Samtidigt som jag har bråttom med att slippa vara tonåring vill jag bara stoppa tiden någonstans mitt i denna euforin som aldrig verkar ta slut.
Idag ska jag på min första lektion, pilot nästa!

Mitt drömjobb.

 
 
 

Drömjobbet just nu, kapten på Boeing 787.
Jag har alltid varit en väldigt karriärsinriktad liten skitunge. Alltid vetat vad jag ska göra och varför och när och hur 
och det har alltid varit just det som jag har kämpat för. Det som har hjälpt mig genom skolan är mitt drömjobb. Att bli pilot. Det har alltid varierat mellan olika flygplan, stora som små . . . men just att flyga är det mitt hjärta slår dubbelslag för och jag kan sitta och dregla över flygplan som om de hade 3dagarstubb, sexpack och djupgröna ögon. Det är min grej.
 
Vad är ditt drömjobb?
 

My favorite fashionista of all time.

 
 
Kendall.
Hon här kan nog vara bland de mest revolutionerande jag lagt mina ögon på på Lookbook. Det finns ingen som henne, jag kan lägga min högra hand på det vadet. Varje outfit är unik. Inte nog med att hon som person verkar vara en unicorn, precis varenda outfit är som from another era. Ibland är hon en 70-tals prinsessa i vida ben och något inlägg längre ner har hon kombinerat ihop de senaste trenderna för en personlig look.
Jag önskar att jag var lika häftig som henne, det vill jag lova!

I want to live life, never be cruel.

Det är en väldigt, väldigt, väldigt nervös brud som trippar med händerna över tangentbordet just nu. Ända sen min första flygtur har varje ny vecka varit. . . såhär. Liksom, "Vad händer denna veckan? Kommer det regna meteroiter igen? Kommer dom hitta botemedlet för Parkinson's? Vad händer denna veckan egentligen?" och varje fredag har det varit "Nja, bara ännu en vanlig vecka". Men just denna veckan är tid hos flygläkaren för flygintyg bokat och även min första teorilektion, denna veckan tar jag mitt första steg mot min högsta dröm att bli pilot.

Wednesday's fashionchallenge.

Brinner du för foto och mode? Då är detta grejen för dig!
Mitt senaste brainproject har varit att knåpa ihop någonting för alla fashionistor där ute som aldrig tröttnar på att ta outfitbilder och som vill bli sedd av andra fashionistor.
Varje vecka kommer det vara ett nytt tema/plagg att styla och din uppgift är att pussla ihop en perfekt outfit, bästa outfit kommer vinna ett mumsigt pris! 
Låter det som någonting för dig? Lägg till mig på bloglovin och kika in varje onsdag för nytt tema och nya vinnare!
 

Veckans Tema: Shorts
Vinst: Valfria shorts från Hotlikehell
 
Denna onsdagens tema kommer vara Shorts. I höst vill vi verkligen fokusera på att pressa varje droppe ur sommarens citron. Ta sommargarderoben med in i kyliga dagar, råa vindar och söta koppar med te och varm choklad. Hur höststylar du dina shorts? 

Skicka ditt bidrag till thefashiontist@hotmail.com med motivering!
 
 

Lawless - Based on a true story.


Läs mer om Lawless!
 
Jag kommer absolut försöka dra med mig någon vän på denna filmen. Min andra femtonårsfilm och andra gången i mitt liv jag helt plötsligt får för mig att jag ska gå och se någon actionfilm. . . fast det verkar finnas någonting väldigt intressant i denna och jag blev väldigt fångad av trailern. 
Det verkar som en typiskt sådan "komplicerad" film, och det finns ingenting jag gillar mer! Det kräver ens uppmärksamhet varje sekund och filmen blir bara mer och mer spännande och eftersom att jag drunknar i presentkort & gratisbiljetter från födesledagar så kan jag gott och väl unna mig att gå på denna!

Welcome fall with a waterfall - gör sommargarderoben till höstgarderob!

HItta guldet här.
Bara för att sommaren är över betyder inte det att vi ska låta våra fina sommarklänningar åka ner i svarta kassar som får ligga i bortglömda utrymmen i huset. Maxa din garderob genom att matcha sommarens hetaste plagg - waterfallklänningen tillsammans med stickade tröjor och ankleboots! Sprid sommarglädjen in i September och våga undvika den svarta skinnjackan och de burgundy eller militärgröna jeansen, för ärligt talat . . . hur kul ser det ut? Bli lite halvdeperimerad när hela skolan har på sig militärgröna jeans, beige tröja och silver halscuff dag in och dag ut tills vintern kommer och militärgrön byts ut med svart. Bär färger! Var somrig! 
Glöm inte att smycken är supermegaduperviktigt för att få en storslagen outfit! Pimpa outfiten med en slarvig sjal och några ringar!

Fashionhunter#3

Source.
Markerade axlar är en tidlös trend. Denna hösten ser vi sömnader tvärs över axlarna (som jag alltid kallat skalbaggeaxlar) Även jackor som den till vänster har jag sett på många fashionistor i höst. Jag känner mig smått djurisk här nu - men måste kalla dem kentaurjackor. Ni vet sådanna grekiska halvhästar och halvmänniskor. Dessa jackor är liksom, Halvskinn, halvsuede eller något annat hälften hälften. Hade själv inte tackar nej till en Suede/Skinn i Marinblått. Mums!

Vad kör du på för jacka i höst?
 

Fall trends - nordic print, burgundy and military green!


Hitta guldet här.
Åh. Gud vad jag vill ha den snygga militärgröna jackan från Oasap! Jag menar kolla bara här hur fint den sitter på! Och så matchar den med det jag tror får bli min nästa beställning, en snygg nordic print knit
Väskan från mitt favoritmärkte Mulberry hade ju inte suttit fel, och så Jeffrey Campbell och hans legendariska skor!! Detta är verkligen den perfekta höstoutfiten!

Förresten, tycks om nya kollagen? Kommer fortsätta göra mina kollage såhär istället i framtiden då jag har så stilren design nu och kan ha lite mer "röriga" bilder.
 

I am painting with different shades of white as I enter the light.

Här kommer den igen. Min underbara tygväska "Recycle or Die" från Tgr, eller Tiger som det också kallas. Sen tröttnar jag aldrig på min bandana heller. ..  verkligen. Tyvärr är den borttappad atm. och jag fick nöja mig med att se ut som anus på skolfotot, för inte nog med att jag försov mig den morgonen och såg ut som fan själv i håret. 
I solglasögonen trivs jag som levande fisk på land. Asså. De är ju så himla himla fina, mina favoriter faktiskt! Men utan såntdär puder som tyngdlyftare och gymnaster har på sina händer glider de runt som fisk på näsan, det är inte trevligt det. Är det då soligt (som det oftast än när man har solisar) så tenderar man till att bli lite svettig och näsan blir alldeles blank och dessa glider av och de mörka ringarna runt ögonen man försöker dölja blottas utan förvarning. Det är inte najs!
Något som är najs i varje fall är att jag lirar i mammas trädgårdstofflor, och jag var tvungen att påpeka detta för att ni ska kolla på mina fötter och beundra min svenssonsmak för skor.  ♥

3 klänningar jag inte tackar nej till!

3 klänningar från Bubbleroom som jag inte tackar nej till! Den svarta hade varit så himla fin till årets julbal! Förra året hade jag ju denna på julbalen och komplimangerna jag fick för den kan inte räknas på händerna!
Den lila med det fina mönstret rakt igenom hade fått följa med på släktkalas och middagar om den blev min, tillsammans med en liten svart väska över axeln som bara rymmer det nödvändigaste. Hur snyggt?!

New pink hair!


Då var det dags igen. Blev positivt överraskad över resultatet måste jag säga! Solen blekte mitt hår bra mycket i sommar så färgen fäste fint. Blev så himla nöjd dessutom, nu kan jag kryssa av ha rosa hår på min bucketlist!

Vad tycks :)?