Så lycklig i ett mörkt hål.

Hösten brukar vara den tiden på året då jag blommar. Jag är en klassisk introvert, inte anti-social på något sätt och inte sorgsen, men regn och ensamtid ger mig energi medan sociala situationer och människor suger livslusten ur mig om jag exponeras för det på tok för mycket. Men denna hösten började med att en nära vän till familjen dog och efter det har den bara eskalerat med dödsångest, ingen apptit överhvuudtaget, minimal mängd träning och enorma mängder sömn i takt med enorma mängder trötthet. Det enda som fyller mig med lite glädje och energi är helgerna som jag spenderar tillsammans med världens finaste pojke (don't argure). Att ligga hemma och kramas hela fredagkvällar är den mest oslagbara medicin mot all ensamhet och ångest veckan medför sig och att lämna honom klockan 5.30 på måndag morgon för att ta tåget hem i den mörka dimman är det absolut värsta jag vet.
Jag har börjat med ett försök att komma tillbaka lite, få i mig mat i form av buljon med 3 tärnade potatisar, några koppar té och lite frukt om dagarna och helt enkelt ingen träning alls och gör mitt bästa för att inte somna efter skolan utan tillägna nätterna till sömn. Det går sakta men säkert framåt och jag hoppas att jag snart står på två starka ben igen - så trött på att vara trött. Det är dessutom onsdag och bara två dagar kvar till jag får krama ihjäl Jonathan igen och har en fullspäckad helg framför mig!  

Mitt första jobb.

 
Jag har tappat räkningen för länge sedan på hur många jobb jag sökt. Flygning är ingen billig hobby vill jag lova, speciellt inte med aspirationen att ta det till en professionell nivå. 
Men nu, äntligen. Kommer hålla till på Stockholm Pilates Center på Odenplan och jobba med lite administrativ allt-i-allo. Jag och min svaga släng av OCD kommer trivas som fisken i vattnet med att pilla med internet och småärenden hit och dit! Och jävlarmig vad kul det känns att få vara en del av ett företag, det kommer vara all in som gäller för min del! Och som den gymrat jag är känns det ju helt fantastiskt att få jobba bland liksinnade träningsnördar! 

Oasap Must-haves!

Oasap levererar! Vilka Musthaves. Jackan är ju helt fabulös tillsammans med en simpel skinny jeans/tee outfit och en fin sjal. Jackan hittar du här! Och skorna .. jag har aldrig varit en riktig skomänniska men skor med remmar all over it är onekligen perfekta. Jag testade ett par i Ungern som satt som en smäck, aldrig haft på mig så sköna skor som satt så bra mot mina smala ben .. tyvärr var prislappen större än plånboken. Jag var nästan gråtfärdig när jag lämnade butiken, liksom jag som inte ens är någon skofanatiker. Tänker på de skorna än idag...

Mascaratricket ingen ska behöva leva utan!

Jag har äntligen kommit fram till Mascaratricket jag helt enkelt inte klarar mig utan. . . Smörj in dina fransar! Ta en liten dutt lotion på ditt pekfinger och dra över topparna på dina fransar och gnugga lätt in och applicera sedan mascaran. Det gör att borsten glider sådär perfekt som den bara gör när den är nyköpt och resultatet blir samma på båda ögonen - för er som fightas med att era ögon ser helt oidentiska ut på morgonen! Jag älskar detta tricket och använder mig av min favoritmascara - Maxfactor False Lash Effect! Och inte bara en gång har jag fått frågan om jag har fransförlägning. 
 

 

Varför ska man rösta på SD?

Varför ska man rösta SD? För att bevara svensk kultur och för pensionärers rättigheter! Eller?
Jag tycker att Sverige Demokraterna har fått det där med politik och demokrati helt om bakfoten. Jag ser inte varför vi ska rösta in ett högerextremistiskt parti i riksdagen i ett såpass utvecklat land som Sverige, jag skulle säga att Sverige har den högsta standarden på flyktingmottagnig i världen och det är någonting jag som svensk är mycket stolt över. 
För mig är syftet med demokrati att alla människor ska få säga sin röst och ha samma rättigheter och det är viktigt att rösta på ett parti med demokratiska värderingar. 

De vill t.ex. ta bort s.k instegsjobb som innebär att staten betalar 80% av en invandrares lön. Du kanske tycker att det låter orättvist? Men jag tycker att det är ett extremt bra initiativ av Svenska politiker att utföra. Instegsjobb gör man i samband med SFI-utbildning och är en form av betald praktik för att man ska lära sig svenska och få in en fot i arbetsmarknaden samtidigt som man i skolan får den utbildning som krävs i Sverige. Det leder till att invandrare blir självförsörjande mycket tidigare och har man inkomst har man inte rätt till stora bidrag. Antingen är det inkomst eller bidrag. Välj själva! Instegsjobb ger mer till svensk ekonomi än det tar i slutet av dagen och ger en likvärdig chans till invandrare att etablera sig på arbetsmarknaden. Hur demokratiskt är det om en invandrare ska behöva leva på bidrag och inte ens får chans till arbete? Utan instegsjobb skulle ingen anställa en invandrare som inte behärskar det svenska språket helt! 
 
Det står även i deras partiprogram att de står emot ett mångkulturellt Sverige. Detta tycker jag är en väldigt skev punkt att skriva i ett partiprogram i ett mångkulturellt land, för att få sin vilja igenom ska man alltså svennifiera alla? Inte låta invandrare ha sin kultur? Vilken total katastrof! Detta är som sagt en demokrati där människor själva väljer hur de ska vara sålänge ingen kommer till skada eller diskrimineras. Det är viktigt att man lär invandrare Svenska VÄRDERINGAR och att de lär sig svensk kultur och historia, men att förbjuda dem att utöva och sprida deras kultur? Det är skrämmande för ett parti i Sverige 2014. 
 
För att inte tala om HBTQ-frågar där jag tycker att Sverige kommer allt längre och längre, nu tycker 10% av Sveriges röstberättigade befolkning att homosexuella par inte ska ha rätt att adoptera. Jimmies anledning till det är för att han påstår att barnen skulle utsättas för diskriminering. Jag utsattes för mycket diskriminering när jag var yngre pga. min hudfärg. . ska man då förbjuda svarta att föda barn också? En norma miljö för ett barn är en kärleksfull miljö där den får den omtanke en mamma och pappa kan ge. Sen vad mamma eller pappa har mellan benen borde väl inte vara för dig att lägga dig i? 

Att rösta för SD är att rösta tillbaka i tiden. Rösta istället på ett parti som har demokratiska värderingar och vill detsamma för Sveriges invånare, inte bara Sveriges medborgare. 

Tack. Kärlek & Respekt. 

Only Natural.

Ett naturnära hem är ett riktigt hem. 
I mitt hem vill jag ha kohudar, horn, råmetaller, natursten och trä. Jag kan absolut inte få nog av horn! Jag är helt såld på denna ljusstaken, och flaskhållaren! Så underbar och unik! För att inte tala om taklampan. . . mitt hem ska helt enkelt se ut som en idyllisk fjällstuga året runt. Förr att det inte ska se fjälligt och vintrigt ut på våren kan man klä hornen med konstblommor och byta ur till blommiga soffkuddar och ställa fram en fräsch blombukett istället för stearinljus. 
Självklart vill jag endast ha horn och hud från djur som dödats i syfte till mat. Absolut inget där man dödat djuret för att ta tillvara endast på materiella ting, det tycker jag är regel nummer ett när man använder djurprodukter!
 

Min favoritårstid

Bilder från WeHeartIt. 
Gud vad härligt med höst! Verkligen min favoritårstid, tjocka halsdukar, varma tekoppar och dagboksskrivande. 

Det är också ganska exakt ett år sedan jag flyttade hemifrån, det absolut bästa beslut jag någonsin tagit. Jag älskar min familj, men att komma ifrån min gamla by och träffa nya människor och uppleva en ny stad och få växa upp har varit en ovärdelig upplevelse. Jag har träffat världens härligaste människor och trots att jag inte spenderat så mycket tid i luften har jag fått min fair share of flight! Bäst av allt har jag träffat min pojkvän . . en av de finaste människorna i världen ♥ Jag har t.o.m efter allt jobbsökande fått ett erbjudande som jag i princip redan sagt ja till, ska dit i helgen några timmar och kolla hur arbetet går till och orientera mig lite, så himla spännande! Mitt första betalda jobb, och som receptionist! Har jobbat ideellt som receptionist på ett flygmuseum och tycker att det är så himla  kul att stå och ta emot kunder, haha! Är så motiverad till livet och verkligen redo att jobba, jobba, joobbbaa!

Gå ner i vikt - på bara te! Eller?

2014 är året då Detox-téer exploderat på marknaden. Ett te ämnat för att rensa slaggprodukter i kroppen men har nu snarare fått en viktnedgångsstämpel, men nu ska jag spela lite mythbuster. 
Men fungerar Tiny Tea? Kan man bli smal på te? 
 
Dessa bilder är tagna med några sekunders mellanrum, inget té krävdes för att förändra utseendet på min mage utan jag behövde endast ändra på vilka muskler jag spände och inte spände. Men ärligt talat tjejer? Tror ni på det där? De resultat som visas på Instagram och diverse sociala medier är resultat av människor som förmodligen spenderat en himla massa tid med cardio och att äta en bra diet och under tiden druckit ex. Tiny Tea för att sedan kunna marknadsföras i det sambandet. 
Jag menar, tror ni på bantningspiller? Mest förmodligen inte. . det är ett väldigt uråldrat och tabulagt sätt att gå ned i vikt. Likväl är Detox-te ingenting som kommer få dig att rasa i vikt. Jag säger inte att ni inte ska dricka det! Jag förklarar endast i vilket syfte. Ett Detox-te är himla bra i syftet att som sagt rensa kroppen under en två-tre veckors period men är ingenting man ska hålla på att dricka hela tiden. 

Vill man förändra sin figur måste man ändra den största faktorn - ens kost. Man måste även anpassa träningen till sina mål. 
Vill man bli starkare . . . ja då måste man äta mer och bygga upp en stabil grundstyrka för att sedan gå vidare i att styrketräna. 
Vill man bli större . . . återigen äta mer och belasta musklerna. 
Vill man bli mindre . . . Då är regel nummer ett att göra av med mer energi än vad man får, d.v.s ligga på kaloriunderskott. Det innebär inte att sluta äta kolhydrater och fett. Kolhydrater och fetter behövs för att din kropp ska orka med träning, men måste bara äta det i mindre mängder! 

Så innan du beställer hem något diet-under, tänk efter och tänk till. Vad vill jag förändra? Hur gör man för att förändra det?

Varför du äter och tränar fel. .

 
 
Maten är det absolut viktigaste med träning, nästan viktigare än träningen i sig. Jag blir så innerligt brutalt förbannad på alla dessa fitspo instagrams som sprider så fruktansvärt mycket skit om kost och träning.
   Värst av allt är "Abs are made in the kitchen" som får människor att tro att de behöver äta mindre fett och kolhydrater så vips kommer man få sexpack, och människor tränar sig galna över detta men får endast mindre bloated mage. För att man ska få abs måste man träna fram dessa och för att muskler ska växa behöver man mängder med kolhydrater! Ja, exakt! Protein och kolhydrater, protein är det musklerna byggs av och kolhydrater ger oss energi. Får man inte i sig nog med energi klarar musklerna ej av att återhämta sig och det är under återhämtningsfasen som muskler byggs. 
Sen. 
  Sen när man faktiskt har musklerna, då kan man börja skära ner på energi för att kroppen ska börja förbruka lagrad energi (lagrade fetter) och på så sätt kommer musklerna att synas. Men har du inte tränat hårt och ätit ordentligt finns det helt enkelt inga abs där. . 
 
Själv hade jag massmatlagning idag så jag klarar mig iallafall tills torsdag, bara att ta allt ur kylen och micra, så himla smidigt för mig som student! Dessutom sparar jag enorma mängder pengar på det. ska man laga mat varje dag resulterar det alltid i att en ingredients fattas hemma och så måste man åka och köpa den, så handlar man för 150kr, vipps! På detta viset undviker man småhandel och man behöver inte spendera en krona på 4 dagar, det kallar jag budget! 

Här har ni äntligen min pilothistoria!

 
17 år och pilot. Jag får ofta frågan hur det hela egentligen startade. . .?
Ingen i familj är insatt i något som har med branschen att göra utan det är något som växt med mig genom åren. 
 
   För mig satte det igång väldigt ungt, jag minns min första flygresa från då jag var fyra (och hade en jättekärlek till barbie), världen där uppe var idyllisk för en barbieälskare, alla båtar, palmer och vägar på Gran Canaria vad så ypperligt små och bara precis utanför fönstret fanns enorma mängder sockervadd! Jag är ganska säker på att det var dagen flyg präntades in på mitt skinn, sedan dess har det varit menat för mig att flyga. 
Min kärlek för flyg och flygplan utvecklades genom åren till ett stort intresse och när jag var tio och alla mina vänner hade börjat läsa Julia/Frida och börjat med scrapbooking satt jag och klippte ut bilder på flygplan och satte upp på väggen. 
   Under hela mitt liv har passionen och intresset växt sig större och jag satte ett mål för mig själv, jag skulle bli Sveriges yngsta pilot. Som femtonåring tog jag min första flyglektion och efter det eskalerade allt väldigt kvickt, I fell in love with flying. Flygvärlden var en helt ny värld där man inte separerade på människor och människor. . ålder, bakgrund och språk förlorar all betydelse för flera tusen meter över marken finns inga tullar och inga murar som separerar oss. Branschen är en väldigt speciell bransch men väldigt dåliga löner, arbetsförhållanden . . men världen. . den är oslagbar. 
Efter att jag rört spakarna för första gången visste jag att det inte skulle finnas en utväg. 
Det är någonting magiskt jag fått uppleva, att känna en så stark kärlek och passion i så ung ålder. Många ungdommar virrar i ett hav av yrken och utbildningar att välja mellan men jag har alltid haft vägen klar för mig och klarat av många tuffa perioder i livet för att ta mig fram till "Destination my dream" som jag alltid kallat det. . (haha hade en poster jag gjorde själv med massa flygplansbilder när jag var 10år där det stod "Destination my dream")

Och det är min historia, jag lever idag ett liv jag är enormt tacksam för och planerar att efter gymnaset läsa vidare till trafikpilot och flyga stora fåglar!

Fall is Falling.

 
Fall #1
 
 
En bokstavligen talat episk höstlook, det sista av sommaren med det senaste av hösten. Denna hösten vill jag ha fluffigt, ljust. naturnära, läder och cleant! En cardigan som denna ska definitvt få plats i min garderob. Var väldigt nära att beställa hem en, men slutade med att jag beställde hem denna älsklingen i grått
   För mig har det där med kjol och stövlar alltid känts lite tabu, alltid tyckt det är för-jävla-snyggt. Även shorts med uggs.. Yes I am guilty. Något jag dock har svårt att greppa är hunters-trenden, jag faller lätt för trender. . men gummistövlar för 1500kr? Nej, där får det vara nog helt enkelt. På högstadiet var jag en liten elaking och varje gång de "populära" tjejerna gick förbi i sinna hunkydoryblusar, Odd Molly koftor och hunters brukade jag slänga in en "Shit, har jag totalt missat att det är översvämmning på skolan idag? Tjejer vi måste fan skaffa gummistövlar" lite extra högt så de säkert hörde . .. 
 

Om ni bara visste hur fast jag är i mitt eget skal..

Träningspass, i grupp. Ordet grupp är välbekantat med ångest, jag klarade verkligen inte av det - inte idag. 
   Jag försöker ta detta som ett bra tecken på att jag lever för i livet ska allt vara lite upp och lite ned. Just nu är allt lite åt fel håll, neråt. Jag köpte ett gymkort med pass till på friskis och bestämde mig för att börja träna pass. Träna. I stora grupper. Jag kan inte tänka mig något värre i denna världen! Jag fegade helt ur och bestämde mig för att stanna hemma från passet och besöka gymmet för ett bröstpass senare ikväll när folkmassorna minskat. . . 
Men på Onsdag, då jävlar. 
 

Getting a perfect home #1

  Påslakanset               /////                   Ljusstakar
Inredningscravings från Ellos! Allt älskvärt på jorden, oemotståndligt söta rådjur och grafiska stenar, och tänk vilken mysig look det blir på ljuslyktorna när lite stearin har runnit ner. 
  Tyvärr fattas pengarna men har så mycket ambitioner för min lägenhet . . men har förhoppningsvis jobb på g! Håller alla tummar och tår!